Мониторинг станица

Побарувачката Тековна состојба

Во комуникациска мрежа, постојат многу базната станица дистрибуирани насекаде низ земјата, и многу од нив се наоѓаат во високите планини, тешки за одржување, Традиционалниот одржување од страна на патрола пак е потребно многу работна сила, финансиски ресурси, а со сиромашните сигурност и навременост. За да се обезбеди нормално функционирање на мрежата во Кина, високите барања на власт опрема и генератор систем е подигната.

Овие барања вклучуваат: Далечински мониторинг на напојување опрема, комуникациска опрема; намалување на трошоците за одржување и обезбедување на звук условите за работа на системот за да се зголеми сеопфатна работната ефикасност.

клуч решение

Систем за контрола на базна сајтот е сеопфатен систем за комбинирање со податоци (како вратата магнет статус сензор (за управување со влезот) температура, влажност, моќ, клима уред, слика, итн), добиени од сензорот и пренесени преку комуникациски терминал во центарот, со цел да се следи амбиентална средина, моќ статус и алармирање во реално време.

функции на системот

Далечински животната средина Мапа следење
сајт за следење на потрошувачката на енергија |
Дистрибуција на електрична енергија сајт за следење
управување со персоналот сајт
за одговор при катастрофи на сајтот и испорачување управување

BenefitReduce

работа сајт и трошоците за управување
Распоредот за одржување на опремата во распоредот
на снабдувањето со гориво во времето
Намалување на гориво и други потрошувачка на енергија
заштита на важни средства во сајт

хардвер

G300

РФИД

JT606X

камера

инфрацрвен сензор

Температура и влажност сензорWhatsApp Онлајн Chat!